Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladpannacotta med apelsinsallad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

3 portioner

Chokladpannacotta:

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 1/2 st gelatinblad
  • 100 g mjölkchoklad
  • 1 msk strösocker

Tillbehör:

  • 1 st apelsin
  • Vispad grädde, valfri mängd
  • Lite riven choklad
  • 1-2 msk citronsaft

Så här gör du

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst fem minuter. Under tiden detta görs så kan du hacka mjölkchokladen.
  2. Koka upp grädden med sockret, dra av från värmen.
  3. Rör ner chokladen och till sist gelatinbladen.
  4. Häll upp i serveringsskålar och låt svalna i kyl, jag lät mina stå i kyl över natten.
  5. Filea dina apelsiner och tärna sedan i mindre bitar, tillsätt citronsaft och blanda runt.
  6. När din pannacotta stelnat så toppar du med lite vispad grädde, apelsinsalladen och till sist lite riven choklad!