Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladpaj med lyxig chokladfyllning

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 36 st har redan röstat

Ingredienser

6 bitar

Pajdeg

  • 2 3/4 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 3 msk kakaopulver
  • 125 g smör, kylskåpskallt
  • 1 stort ägg, kylskåpskallt

Fyllning

  • 300 g mörk eller ljus choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 25 g smör

Till servering och garnering

  • guldpulver
  • 1 ätbar, ekologisk odlad ros

Så här gör du

  1. Mixa ihop mjöl, socker och kakao i en matberedare monterad med en kniv. Lägg i smöret, skuret i bitar och kör till smulig deg. Tillsätt ägget och kör till en smidig pajdeg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila kallt ca 15 minuter.
  2. Kavla ut degen och klä en springform, ca 22 cm i diametern, så att den täcker – och även räcker lite över – kanten (då hålls degen på plats under gräddningen) och låt vila kallt ca 30 minuter.
  3. Värm ugnen till 225 grader. Förgrädda pajskalet ca 15 minuter. Låt kallna. Skär bort överflödig deg längs kanten.
  4. Hacka chokladen. Koka upp grädde och smör i en liten släpplätt eller järnpanna. Ta pannan från värmen, lägg i chokladen och rör om tills chokladen smält till en slät chokladkräm. Häll krämen i pajskalet och låt stelna 4-5 timmar i rumstemperatur och sedan 1-2 timmar eller över natten i kylskåp.
  5. Garnera med guldpulver och en blomma.