Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria chokladmuffins

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

12 stycken
  • 125 g smör, mjukt
  • 2 dl kokossocker
  • 2 ägg
  • 3 ½ dl glutenfri mjölmix, till exempel Lailas mjölmix, eller blanda själv
  • ½ dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk stevia
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 ½ dl kesella, 10 procent
  • 50 g mörk choklad, sockerfri, grovt hackad
  • 1 ½ msk kakaonibs

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa smöret och kokossockret poröst.
  3. Tillsätt ett ägg i taget.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med kesellan. Fyll i smeten i pappersformar i en muffinsplåt (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga).
  5. Lägg på chokladbitarna och strö över kakaonibsen.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.