Glutenfria chokladmuffins

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
12 stycken
- 125 g smör, mjukt
- 2 dl kokossocker
- 2 ägg
- 3 ½ dl glutenfri mjölmix, till exempel Lailas mjölmix, eller blanda själv
- ½ dl kakao
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk stevia
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 ½ dl kesella, 10 procent
- 50 g mörk choklad, sockerfri, grovt hackad
- 1 ½ msk kakaonibs
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa smöret och kokossockret poröst.
- Tillsätt ett ägg i taget.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med kesellan. Fyll i smeten i pappersformar i en muffinsplåt (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga).
- Lägg på chokladbitarna och strö över kakaonibsen.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

Du kanske även gillar