Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Raw chokladmoussetårta

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

10 portioner

Botten

  • 4 dl valnötter
  • 4 dl dadlar, urkärnade
  • 1 dl kakao
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 msk kokosolja
  • 1 krm salt
  • ½ tsk vaniljpulver

Chokladmousse

  • 240 g dadlar, urkärnade
  • 3 avokador
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 70 g kakaopulver
  • 1 krm salt

Till garnering

  • 50 g hallon
  • 2 msk grovt hackade pistaschnötter, hasselnötter eller jordnötter
  • 2 msk gojibär
  • 2 msk mörk choklad, mjölk- och sockerfri, hackad

Så här gör du

  1. Botten: klipp till en rundel av bakplåtspapper lika stor som botten i en springform, 22–24 centimeter i diameter, och lägg i formen.
  2. Mixa valnötterna grovt.
  3. Tillsätt alla övriga ingredienser och mixa ihop allt.
  4. Tryck ut massan i formen och ställ in den i kylen under tiden du gör fyllningen.
  5. Chokladmousse: lägg dadlarna i blöt i 4 timmar. Häll av vattnet och mixa alla ingredienserna till en jämn mousse.
  6. Bred moussen över tårtan och sätt in den i kylen i 2 timmar.
  7. Garnering: garnera tårtan med hallon, nötter, gojibär och choklad.