Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladmousse med kolaknäck

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

15 stycken
  • 50 g äggula
  • 60 g sockerlag
  • 150 g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde, löst vispad

Kolaknäck

  • 125 g smör
  • 100 g socker
  • 25 g ( 1 msk) honung
  • 50 g ( 1/2 dl) grädde
  • 50 g (1 msk) glykos
  • 125 g valfria nötter

Så här gör du

  1. Vispa samman äggula med den kalla sockerlagen.
  2. Sätt bunken i en kastrull med sjudande vatten.
  3. Vispa kraftigt tills det bildats en krämig smet, cirka 85 grader.
  4. Passera smeten genom sikt och vispa tills den har kallnat.
  5. Hacka chokladen. Värm den till 50 grader i mikrovågsugn.
  6. Vispa grädden löst, blanda choklad och 100 g av grädden.
  7. Vänd ner den resterande grädden.
  8. Blanda till sist i äggula med sockerlag.
  9. Lägg i valfri form och ställ i frysen minst fyra timmar.
  10. Koka kolaknäcken samma dag som chokladmoussen ska serveras.
  11. Krossa nötterna och rosta i ugn cirka 15 minuter på 175 grader.
  12. Koka upp smör, socker, honung, grädde och glykos till 118 grader.
  13. Lägg i de rostade nötterna, rör om. Låt svalna.
  14. Garnera moussen med kolaknäcken.