Chokladmousse

Ingredienser
1 portion
- 3 dl grädde
- 120 g mörk choklad
- 4 st äggulor
- ½ dl vatten
- ½ dl strösocker
Så här gör du
- Vispa 2 dl grädde löst och ställ in i kylen.
- Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp 1 dl grädde, häll den över chokladen och låt chokladen smälta. Blanda med stavmixer eller slickepott ihop till en tryffel.
- Lägg äggulorna i en bunke.
- Koka upp vatten och socker och rör om tills sockret har lösts upp.
- Häll i en tunn stråle ner sockerlagen i bunken med äggulor och vispa samtidigt med elvisp på högsta hastighet. Vispa tills det blir ett skum.
- Vänd med en slickepott ner chokladtryffeln i skummet och blanda väl. Vänd ner grädden (den som står i kylen), blanda noga och fördela moussen i glas. Låt stå i kylen i 2 timmar.
- Dekorera gärna lite riven choklad och citronmeliss.

Du kanske även gillar
Populära recept