Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladmousse

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 3 dl grädde
  • 120 g mörk choklad
  • 4 st äggulor
  • ½ dl vatten
  • ½ dl strösocker

Så här gör du

  1. Vispa 2 dl grädde löst och ställ in i kylen.
  2. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp 1 dl grädde, häll den över chokladen och låt chokladen smälta. Blanda med stavmixer eller slickepott ihop till en tryffel.
  3. Lägg äggulorna i en bunke.
  4. Koka upp vatten och socker och rör om tills sockret har lösts upp.
  5. Häll i en tunn stråle ner sockerlagen i bunken med äggulor och vispa samtidigt med elvisp på högsta hastighet. Vispa tills det blir ett skum.
  6. Vänd med en slickepott ner chokladtryffeln i skummet och blanda väl. Vänd ner grädden (den som står i kylen), blanda noga och fördela moussen i glas. Låt stå i kylen i 2 timmar.
  7. Dekorera gärna lite riven choklad och citronmeliss.