Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladkräm med mörk rom & körsbär

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

8 PORTIONER
  • 100 g mörk choklad (64–70 %)
  • 100 g ljus choklad (mjölkchoklad)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk smör, mjukt
  • 2 msk mörk rom

Glasyr

  • 75 g mörk choklad
  • 3 ⁄4 dl vispgrädde

Till garnering

  • 4 små chocolate chip cookies
  • körsbär eller hallon

Så här gör du

  1. Hacka den mörka och den ljusa chokladen och lägg i en skål.
  2. Koka upp grädde och häll den över chokladen, rör om tills chokladen smält. Rör i äggulan, vaniljsockret, smör och rom.
  3. Fördela chokladkrämen i små dessertglas. Ställ in glasen i kylen ett par timmar tills chokladen stelnat.
  4. Glasyr: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör om tills chokladen smält. Låt glasyren svalna i rumstemperatur.
  5. Garnering: Smula kakorna över glasen och ringla över chokladglasyren. Garnera med körsbär eller hallon.