Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladkräm med karamelliserade nötter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner

Chokladkräm

  • 250 g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 2 msk smör, mjukt
  • 2 msk mörk rom eller kallt starkt kaffe

Honungskaramelliserade hasselnötter

  • 1 ½ dl hasselnötter
  • 1 ½ msk flytande honung

Tillbehör

  • 150 g färska bär till exempel hallon, jordgubbar, blåbär och vinbär

Så här gör du

  1. Chokladkräm: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll den på chokladen. Rör tills all choklad smält. Rör i äggulan och smöret. Tillsätt rom eller kaffe.
  2. Häll upp chokladkrämen i portionsglas.
  3. Honungskaramelliserade hasselnötter: Rosta hasselnötterna i en het, torr stekpanna. Gnid av skalet i en ren kökshandduk eller i en bit hushållspapper.
  4. Lägg tillbaka nötterna i stekpannan och ringla över honung, låt den bli till en karamell. Vänd runt nötterna och häll upp nötterna på en plåt med bakplåtspapper. Låt svalna.
  5. Servering: Lägg nötterna på chokladkrämen och toppa med färska bär.