Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladkopp med apelsin

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 person(er)
  • 100 g mörk choklad
  • 150 g mjölkchoklad
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • rivet skal, av 1/2 apelsin
  • 1 st äggula
  • 1 msk rostade pinjenötter

Så här gör du

  1. Smält hackad choklad och crème fraiche över vattenbad. Ta från värmen och låt svalna en liten stund.
  2. Rör ner äggulan och apelsinskalet. Det är viktigt att chokladkrämen inte är för varm när äggulan tillsätts, då kan det gryna sig.
  3. Häll upp chokladkrämen i espressokoppar, glas eller små portionsskålar och låt den stelna i kylen. Toppa med rostade pinjenötter vid servering.