Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladkakor med flingsalt

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Goda, knapriga kakor bakade på bovetemjöl. Ringla över smält choklad och strö över lite flingsalt.

Här hittar du ett recept på glutenfri mjölmix.

Ingredienser

24 stycken
  • 150 g mörk choklad, sockerfri
  • 2 msk smör
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl kokossocker
  • 1 msk kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ dl bovetemjöl
  • 1 ½ dl glutenfri mjölmix, till exempel Lailas mjölmix, eller blanda egen
  • 1 msk fiberhusk

Till garnering

  • 150 g mörk choklad, sockerfri
  • 1 tsk flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka chokladen och lägg i en skål tillsammans med smöret. Smält chokladen och smöret i mikron.
  3. Vispa äggen och kokossockret fluffigt. Blanda i den smälta chokladen.
  4. Blanda alla torra ingredienser och vänd ihop med smeten.
  5. Klicka ut smeten till lagom stora kakor på två ugnsplåtar med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna på ett galler.
  7. Hacka och smält chokladen till garneringen och ringla över kakorna. Strö över flingsalt.