Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladkakor med flingsalt

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Goda, knapriga kakor bakade på bovetemjöl. Ringla över smält choklad och strö över lite flingsalt.

Här hittar du ett recept på glutenfri mjölmix.

Ingredienser

24 stycken
  • 150 g mörk choklad, sockerfri
  • 2 msk smör
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl kokossocker
  • 1 msk kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ dl bovetemjöl
  • 1 ½ dl glutenfri mjölmix, till exempel Lailas mjölmix, eller blanda egen
  • 1 msk fiberhusk

Till garnering

  • 150 g mörk choklad, sockerfri
  • 1 tsk flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka chokladen och lägg i en skål tillsammans med smöret. Smält chokladen och smöret i mikron.
  3. Vispa äggen och kokossockret fluffigt. Blanda i den smälta chokladen.
  4. Blanda alla torra ingredienser och vänd ihop med smeten.
  5. Klicka ut smeten till lagom stora kakor på två ugnsplåtar med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna på ett galler.
  7. Hacka och smält chokladen till garneringen och ringla över kakorna. Strö över flingsalt.