Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladkaka med krämig frosting

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Kärlekschokladkaka med toppad med geléhallon. En perfekt kaka att baka kring Alla hjärtans dag som är lätt att baka och väldigt god! Klipp gärna geléhallonen i mindre bitar med sax.

Läs också: Så bakar du glutenfria kärleksmums

Ingredienser

10 bitar
  • 200 g smör
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 krm vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kakao

Frosting

  • 200 g cream cheese, till exempel Philadephia
  • 3-4 msk florsocker
  • 3 msk grädde

Till garnering

  • 2-3 dl geléhallon

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och blanda det med mjölken.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och poröst, använd elvisp.
  4. Blanda vetemjöl, vaniljpulver och bakpulver i en skål. Sikta ner kakao och blanda väl.
  5. Vänd ner mjöl- och kakaoblandningen i äggsmeten och vispa ihop. Tillsätt smör- och mjölkblandningen och vispa ihop.
  6. Häll smeten i en kakform (1,8 dl) klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter, eller tills kakan är genomgräddad, känn med provsticka.
  7. Vispa ihop cream cheese och siktat florsocker med elvisp. Tillsätt grädden och vispa ihop. Toppa kakan med frostingen. Strö över delade geléhallon.