Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladkaka med jordnötsmaräng

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar

Botten:


  • 50 g rumsvarmt smör

  • 1 1/2 dl strösocker

  • 3 äggulor

  • 3/4 dl mjölk

  • 1 3/4 dl vetemjöl

  • 2 msk kakao

  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 
1 1/2 tsk bakpulver


Maräng:


  • 3 äggvitor

  • 1 1/2 dl strösocker

  • 1 dl salta jordnötter

  • 1 dl solroskärnor


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.

  2. Vispa ihop smör och socker. Vispa i en äggula i taget och därefter ­mjölken.

  3. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner det. Vispa till en jämn smet. Bred ut ­smeten i formen.

  4. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en seg smet. Hacka jordnötterna­ och vänd ner tillsammans med ­solroskärnorna. Bred marängen över kaksmeten.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen. Pudra eventuellt över lite kakao vid ­servering.