Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladkaka med färska dadlar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 bitar
  • 5-6 färska dadlar
  • 150 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 1 1/2 dl kakaopulver
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl

Så här gör du

  1. Dela och kärna ur dadlarna.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen från värmen och låt svalna cirka 5 minuter. Blanda i strösocker och kakao till en jämn smet. Rör i ett ägg i taget. Blanda i mjölet till en jämn smet.
  4. Häll smeten och bred ut smeten i en kakform, klädd med bakplåtspapper, cirka 22 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 10 minuter. Ta ut och fördela över dadlarna. Grädda kakan ytterligare ca 10 minuter, den får gärna vara lite kladdig i mitten.
  5. Servera kakan ljummen eller kall med vispad grädde.