Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladkaka med färska dadlar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 bitar
  • 5-6 färska dadlar
  • 150 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 1 1/2 dl kakaopulver
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl

Så här gör du

  1. Dela och kärna ur dadlarna.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen från värmen och låt svalna cirka 5 minuter. Blanda i strösocker och kakao till en jämn smet. Rör i ett ägg i taget. Blanda i mjölet till en jämn smet.
  4. Häll smeten och bred ut smeten i en kakform, klädd med bakplåtspapper, cirka 22 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 10 minuter. Ta ut och fördela över dadlarna. Grädda kakan ytterligare ca 10 minuter, den får gärna vara lite kladdig i mitten.
  5. Servera kakan ljummen eller kall med vispad grädde.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.