Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladkaka med chili


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

16 minikoppar

  • 100 g mörk choklad

  • 1 röd chili

  • 2 ägg
  • 
2 dl strösocker
  • 
3 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 2 msk kakao

  • 50 g smör eller margarin

  • 1 dl mjölk


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader för minikopparna och 175 grader om du gör en hel kaka. Smörj och bröa de ugnssäkra kopparna eller kakformen.

  2. Smält chokladen, helst över vattenbad. Finhacka chilin.

  3. Vispa ägg och socker poröst. Sikta ner mjöl, bakpulver och kakao.

  4. Smält smöret och rör ner det och mjölken i smeten. Vänd ner den avsvalnade chokladen och chilin.

  5. Fyll kopparna eller formen och grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter, kakan i cirka 40 minuter.