Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladfondant med rostad mandel

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

6 stycken
  • 100 g mandel
  • 250 g mörk choklad
  • 250 g smör
  • 4 äggulor
  • 4 ägg
  • 1 dl rörsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm bittermandelarom
  • smör och mjöl till formen

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och mjöla en muffinsplåt med 6 hål, som vardera rymmer cirka 2 dl.
  2. Skålla, skala och grovhacka mandeln.
  3. Smält chokladen tillsammans med smöret på svag värme.
  4. Rör ihop äggulor, ägg och socker för hand utan att slå in luft. Sikta ner mjölet i äggvispet. Blanda äggvispet, chokladsmeten och bittermandelaromen.
  5. Fördela smeten i muffinsplåten.
  6. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter, kanterna ska vara gräddade och mitten lös.
  7. Låt vila några minuter innan fondanterna tas ur formen.