Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladfondant med hallon och vaniljglass

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 120 g choklad, minst 70 %
  • 120 g smör
  • 4 ägg
  • 160 g socker
  • 70 g mjöl
  • 4 g bakpulver
  • 100 g frysta hallon
  • 1 dl sockerlag
  • 3 brandy
  • 2 kulor vaniljglass
  • mynta

Så här gör du

  1. Smält smöret.
  2. Smält chokladen i ett vattenbad.
  3. Blanda socker och ägg.
  4. Blanda smör och choklad med varandra. (Smöret ska vara fingervarmt.)
  5. Blanda chokladmixen med äggmixen.
  6. Blanda mjöl och bakpulver och sikta över smeten.
  7. Använd en slickepott för att blanda.
  8. Sätt ugnen på 180 grader.
  9. Baka fondanterna i 2 ugnsformar som rymmer cirka 2 dl i 12 minuter.
  10. Värm upp sockerlagen och vänd ner hallon, dra av från värmen och vispa ner brandyn, låt svalna.
  11. Servera allt med vaniljglass och strimlad mynta.