Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladfondant – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 149 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st ramekinskålar (liten ugnfast form eller skål)
  • smör och mjöl till skålarna
  • 200 g mörk choklad, 60-70 procent kakao, hackad
  • 125 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 1 3/4 dl florsocker
  • 3 msk mjöl
  • kakaopulver

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200 grader och smörj fyra stycken ramekinskålar (cirka 175 ml) med smör och pudra med mjöl.
  2. Smält chokladen och smöret i vattenbad och låt svalna.
  3. Vispa ihop ägg och äggulor med florsocker så att det blir vitt och skummande. Vik in choklad-smörblandningen, sikta ner mjölet och blanda väl. Häll blandningen i ramekinskålar och grädda i cirka 15 minuter.
  4. Ta ut ur ugnen, låt svalna ett par minuter och knacka sedan ut fondanterna på tallrikar. Pudra med kakao och servera ljumma.
5 kommentarer om "Chokladfondant – recept"