Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladdoppade vaniljpäron

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 stycken
  • 4 inlagda päron (se recept nedan)
  • 100 g mörk choklad
  • råsocker

Vanilj- & rompäron

  • 1 kg päron
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk mörk rom

Så här gör du

  1. Gör vaniljpäronen först: Dela vaniljstången på längden. Blanda samman alla ingredienser till lagen i en kastrull och sjud till allt socker löst sig.
  2. Skala päronen och lägg i lagen.
  3. Koka päronen i lagen på medelvärme, tills de är helt mjuka (testa med en sticka), 30-75 minuter, beroende på mognad och storlek.
  4. Ta en väl rengjord glasburk och lägg i päronen och slå över lagen så att päronen blir helt täckta.
  5. Förslut med lufttätt lock. Förvaras svalt.
  6. Chokladdoppa: Ta upp fyra päronen ur lagen och låt dem stå och rinna av.
  7. Hacka chokladen och smält försiktigt i mikro eller över vattenbad.
  8. Förbered en tallrik med råsocker att rulla päronen i.
  9. Doppa delar av päronet i den smälta chokladen och sätt ner det i råsockret och rulla det snabbt. Ställ svalt att stelna. Servera!