Chokladdoppade vaniljpäron

Foto: Caroline Henkelius
Ingredienser
4 stycken
- 4 inlagda päron (se recept nedan)
- 100 g mörk choklad
- råsocker
Vanilj- & rompäron
- 1 kg päron
- 6 dl strösocker
- 6 dl vatten
- 1 vaniljstång
- 2 msk mörk rom
Så här gör du
- Gör vaniljpäronen först: Dela vaniljstången på längden. Blanda samman alla ingredienser till lagen i en kastrull och sjud till allt socker löst sig.
- Skala päronen och lägg i lagen.
- Koka päronen i lagen på medelvärme, tills de är helt mjuka (testa med en sticka), 30-75 minuter, beroende på mognad och storlek.
- Ta en väl rengjord glasburk och lägg i päronen och slå över lagen så att päronen blir helt täckta.
- Förslut med lufttätt lock. Förvaras svalt.
- Chokladdoppa: Ta upp fyra päronen ur lagen och låt dem stå och rinna av.
- Hacka chokladen och smält försiktigt i mikro eller över vattenbad.
- Förbered en tallrik med råsocker att rulla päronen i.
- Doppa delar av päronet i den smälta chokladen och sätt ner det i råsockret och rulla det snabbt. Ställ svalt att stelna. Servera!

Du kanske även gillar
Populära recept