Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladdoppade strutar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 strutar
  • 3 1/2 dl mjölk
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 urskrapad vaniljstång
  • 6 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 1 liter ansade färska jordgubbar, cirka 650 g
  • 2 msk pressad citron

Chokladdoppade strutar

  • 50 g mörk choklad
  • 1 msk smör
  • strössel

Så här gör du

  1. Koka upp mjölk, grädde och vaniljfrön. Ställ åt sidan.
  2. Vispa äggulor och socker till en fluffig smet. Häll den varma gräddmjölken över äggvispet. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen.
  3. Sjud till 85 grader under omrörning. Det får inte koka, då blir det äggstanning.
  4. Häll upp smeten i en bunke. Låt kallna och sila sedan smeten genom en sil. Täck över med plastfolie och förvara i kylen, gärna till nästa dag.
  5. Mixa jordgubbarna tillsammans med citronsaften. Blanda jordgubbsmoset med gräddsmeten.
  6. Frys glassen i glassmaskin enligt maskinen föreskrifter. Förvara i frysen.
  7. Strutarna: Hacka chokladen och smält den med smöret. Doppa strutarnas kant i chokladen. Doppa i strössel. Låt stelna.