Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladdoppade mandelbollar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

20 styck
  • 200 g mandel
  • 3 msk valfri sötning tex stevia
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 äggvita
  • 100 g mörk choklad

Så här gör du

  1. Skålla och skala mandeln. Riv den i matberedare på rivskivan med minsta hålen. Byt till kniven i matberedaren och tillsätt sötning, citronsaft och äggvita.
  2. Kör tills massan har gått ihop och verkar homogen. Rulla till små kulor, cirka 1 1/2 cm i diameter, cirka 20 styck.
  3. Lägg mandelkulorna på ett fat och ställ i kylskåpet. Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  4. Ta fram mandelkulorna, lägg några i taget i chokladen och försök täcka hela kulorna med hjälp av en gaffel.
  5. Fiska upp dem med gaffeln och lägg dem på plåten. Låt stelna i kylskåpet.