Chokladdoppade mandelbollar

KLARA DESSER
Ingredienser
20 styck
- 200 g mandel
- 3 msk valfri sötning tex stevia
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 äggvita
- 100 g mörk choklad
Så här gör du
- Skålla och skala mandeln. Riv den i matberedare på rivskivan med minsta hålen. Byt till kniven i matberedaren och tillsätt sötning, citronsaft och äggvita.
- Kör tills massan har gått ihop och verkar homogen. Rulla till små kulor, cirka 1 1/2 cm i diameter, cirka 20 styck.
- Lägg mandelkulorna på ett fat och ställ i kylskåpet. Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
- Ta fram mandelkulorna, lägg några i taget i chokladen och försök täcka hela kulorna med hjälp av en gaffel.
- Fiska upp dem med gaffeln och lägg dem på plåten. Låt stelna i kylskåpet.

Du kanske även gillar
Populära recept