Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladcupcakes

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

12 stycken
  • 125 g smör, mjukt
  • 2 dl kokossocker
  • 2 ägg
  • 3 ½ dl glutenfri mjölmix (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • ½ dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 ½ dl kesella eller grekisk yoghurt
  • 50 g mörk choklad, grovt hackad

Chokladfrosting med honung

  • 300 g färskost
  • ½ dl kakao
  • 50 g smör, mjukt
  • ½ dl flytande honung

Till garnering

  • 150 g färska bär
  • 2 msk riven mörk choklad

Glutenfri mjölmix

  • 7 dl rismjöl
  • 5 dl bovetemjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl potatismjöl

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa smör och kokossocker poröst. Tillsätt ett ägg i taget.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten växelvis med kesellan eller yoghurten.
  4. Lägg pappersmuffinsformar i en muffinsplåt. Har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga. Häll i smeten i formarna, fyll inte ända upp till kanten, lämna cirka ½ centimeter.
  5. Lägg i den hackade chokladen i formarna.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
  7. Ta ut muffinsen, låt de vila i 5 min i formarna, flytta över till ett galler och låt de svalna. Gör frostingen under tiden.
  8. Vispa upp färskosten med en elvisp, vispa i kakaon.
  9. Vispa ihop smöret och honungen.
  10. Blanda ihop alla ingredienser, vispa till en slät frosting och fyll en spritspåse med stjärntyll. Spritsa toppar på muffinsen och garnera med färska bär och riven choklad.