Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladcupcakes med jordnötsfrosting

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

12 St
  • 125 g Rumsvarmt smör
  • 1 dl Farinsocker
  • 2 dl Strösocker
  • 1 tsk Vaniljextrakt
  • 2 st Ägg
  • 100 g Mörk choklad, smält
  • 1 tsk Bakpulver
  • 0.5 tsk Salt
  • 2 dl Vetemjöl
  • 2 msk Kakao
  • 1 dl Hett vatten

Jordnötsfrosting

  • 100 g Jordnötssmör
  • 50 g Rumsvarmt smör
  • 100 g Cream cheese
  • 1 tsk Vaniljextrakt
  • 2 dl Florsocker
  • 1 dl Grädde

Så här gör du

  1. Vispa smör, farinsocker och strösocker ljust och pösigt.
  2. Tillsätt extraktet och äggen och vispa lite till.
  3. Rör i den smälta chokladen och sikta ner resten av de torra ingredienserna. Vänd om med stora tag och häll i det kokheta vattnet. Rör till en jämn smet och fyll 12 formar placerade i muffinsplåt. (Jag använde små plåtkoppar nu och då behövs ju ingen muffinsplåt)
  4. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30-35 min. Låt dom svalna helt och gör frostingen så länge.
  5. Frosting: vispa ihop jordnötssmör, smör, vaniljextrakt och creamcheese till en jämn klumpfri smet. Sikta i florsockret och vispa igen. Avsluta med att vispa på full effekt och samtidigt hälla i grädden. Fyll en spritspåse och garnera dina små chokladbomber!