Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladcheesecake – sockerfri

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

14 bitar

Botten

  • 200 g smör, mjukt
  • 3 dl kokossocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao

Fyllning

  • 200 g mörk choklad
  • 300 g färskost, Philadelphia
  • 3 ägg
  • ½ dl kokossocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk kaffe

Chokladglasyr

  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde

Så här gör du

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg en bit bakplåtspapper i botten på en springform cirka 24 centimeter i diameter.
  2. Mixa ihop smör, kokossocker, vetemjöl och kakao. Tryck ut degen i formen och ställ in den i kylen under tiden du gör fyllningen.
  3. Fyllning: Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron.
  4. Mixa ihop färskosten, äggen och kokossockret.
  5. Mixa ner den smälta chokladen, mixa sedan i grädden och kaffet. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 45 minuter. Stäng av värmen och låt cheesecaken stå kvar i 30 minuter på eftervärme. Ta ut den och låt den svalna, sätt in den i kylen ett par timmar tills den stelnat.
  6. Chokladglasyr: Hacka chokladen och lägg den i en skål.
  7. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills alla choklad smält. Låt glasyren svalna i rumstemperatur.
  8. Bred glasyren över cheesecaken.