Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladbullar med glasyr

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

15 stycken
  • 1/2 sats vetedeg, se grundrecept

Fyllning

  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl små mörka chokladknappar eller hackad choklad

Garnering

  • 1 ägg, uppvispat
  • pärlsocker

Glasyr

  • 1 dl florsocker
  • ca 1 msk kallt vatten

Så här gör du

  1. Gör vetedegen enligt grundreceptet.
  2. Rör ihop smör, socker och vanilj.
  3. Utbakning. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord till en kaka, ca 45 x 35 centimeter. Bred på fyllningen. Strö chokladen över fyllningen. Vik degen dubbelt, tryck till med handen och skär i ca 2 centimeter breda remsor, använd gärna pizzaskärare. Dra ut remsorna försiktigt, tvinna dem och forma till bullar. Lägg dem i bullformar på en plåt eller på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Pensla bullarna med ägget. Strö över pärlsockret. Låt jäsa utan bakduk ca 20 minuter.
  5. Värm ugnen till 225 grader. Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  6. Låt svalna på ett galler under bakduk ca 30 minuter.
  7. Rör ihop ingredienserna till glasyren och ringla den över bullarna.