Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladbröd

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

25 stycken

  • 100 g smör

  • 1 dl råsocker flor (eller florsocker)

  • 2 1/2 dl vetemjöl

  • 1 msk kakaopulver

  • 50 g mörk choklad

  • 1/2 tsk smör


Så här gör du

  1. Rör ihop smör och florsocker.

  2. Sikta ner mjöl och kakaopulver. Arbeta ihop till en deg.

  3. Rulla degen till två fingertjocka längder. Låt dem vila cirka 30 minuter i kylen.

  4. Skär degen i 4 centimeter långa bitar. Lägg dem på bakpapper. Grädda i ugn, 200 grader, cirka 10 minuter.

  5. Låt kakorna svalna.

  6. Hacka chokladen och smält den i mikron eller över vattenbad. Blanda ner en klick smör i chokladen. Doppa ena änden av kakorna i choklad.

  7. Låt stelna lite innan du äter.