Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladbräck med påskägg och strössel

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Chokladbräck blir ett superfint påskgodis att servera efter en påskbuffé eller njuta av under hela påsken. Variera din topping efter eget tycke och smak.

Läs också: Recept på påskfina marshmallowsklubbor

Läs också: Baka påskcupcakes med vit chokladfrosting

Ingredienser

30 bitar
  • 250 g mörk choklad, grovhackad
  • 100 g vit choklad
  • påskägg eller valfritt godis
  • strössel
  • frystorkade hallon

Så här gör du

  1. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt eller liknande.
  2. Värm mörk choklad och vit choklad i två olika skålar över vattenbad.
  3. När all choklad är smält häller du den mörka chokladsmeten över bakplåtspappret.
  4. Ringla över den vita chokladsmeten i ett önskat mönster över den första. Dra runt i smeten med en gaffel för att skapa mönster.
  5. Lägg på påskägg, frystorkade hallon och strössel.
  6. Ställ plåten i kylskåpet och låt kylas i cirka 60 minuter.
  7. När chokladen är kall kan du bryta eller skära den i bitar och förvara i en låda med lock i kylen.