Chokladbomber för varm choklad

varm choklad
Ingredienser
6 portioner
- 200 g Mörk eller vit choklad
- 100 g Mjökchoklad
- 4 msk Kakaopulver
- 2 msk Strösocker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 50 g Mini marshmallows
- Valfri strössel
Så här gör du
- Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikron.
- Ta en silikonform med kupoler. Häll i en matsked av chokladen i varje form. Använd en tesked för att sprida choklad upp på sidorna av varje form. Se till att hela insidan är jämnt fördelat med choklad. Ställ in i frysen i ca 5-10 minuter.
- Ta ut formarna ur frysen och upprepa processen igen. Ställ in i frysen i ca 5-10 minuter. Gör 12 kupoler, så det bli 6 chokladbomben.
- Spara lite choklad för dekoration.
- Ta försiktigt dina chokladbomber ur silikonformen. Blanda kakaopulver, strösocker och vaniljpulver i en liten skål. Fyll halva kupoler med 1,5 tsk kakaoblandningen och en matsked med mini marshmallows.
- Hetta upp en stekpanna i ca 10 sekunder på låg värme eller en tallrik i mikron. Placera en tomma kupol kant mot och tryck på kanten att värma den. Placera den snabbt ovanpå den andra fyllda kupolen.
- Dekorera med resten av chokladen och valfri topping. Sätt i kylskåpet och låt den stå i cirka 15 minuter.
- Lägg en chokladbomb i en kopp och häll på varm mjölk över på.

Du kanske även gillar
Populära recept