Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladbomber för varm choklad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 28 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 200 g Mörk eller vit choklad
  • 100 g Mjökchoklad
  • 4 msk Kakaopulver
  • 2 msk Strösocker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 50 g Mini marshmallows
  • Valfri strössel

Så här gör du

  1. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikron.
  2. Ta en silikonform med kupoler. Häll i en matsked av chokladen i varje form. Använd en tesked för att sprida choklad upp på sidorna av varje form. Se till att hela insidan är jämnt fördelat med choklad. Ställ in i frysen i ca 5-10 minuter.
  3. Ta ut formarna ur frysen och upprepa processen igen. Ställ in i frysen i ca 5-10 minuter. Gör 12 kupoler, så det bli 6 chokladbomben.
  4. Spara lite choklad för dekoration.
  5. Ta försiktigt dina chokladbomber ur silikonformen. Blanda kakaopulver, strösocker och vaniljpulver i en liten skål. Fyll halva kupoler med 1,5 tsk kakaoblandningen och en matsked med mini marshmallows.
  6. Hetta upp en stekpanna i ca 10 sekunder på låg värme eller en tallrik i mikron. Placera en tomma kupol kant mot och tryck på kanten att värma den. Placera den snabbt ovanpå den andra fyllda kupolen.
  7. Dekorera med resten av chokladen och valfri topping. Sätt i kylskåpet och låt den stå i cirka 15 minuter.
  8. Lägg en chokladbomb i en kopp och häll på varm mjölk över på.