Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladbollskladdkaka

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 25 st har redan röstat

Ingredienser

1 kladdkaka

Chokladbollssmet

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1/2 dl starkt kaffe
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 50 g smält mörk choklad
  • 5-6 dl havregryn
  • kokos, att rulla i

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 100 g mörk choklad, 50 %
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 dl kakao
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt

Garnering

  • 150 g mörk choklad
  • 1 1/2 dl kokos

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en for med löstagbar kant, 20 cm i diameter.
  2. Gör chokladbollssmeten. Vispa smöret i matberedare eller med elvisp på hög hastighet.
  3. Tillsätt florsocker, kaffe, vaniljsocker, kakao och smält choklad. Rör till en krämig massa. Tillsätt havregryn och kör eller vispa på hög hastighet i 2 minuter.
  4. Låt smeten stå i kylskåpet medan du gör kladdkakan.
  5. Smält smör och choklad till kladdkakan i en kastrull på låg värme.
  6. Ta av kastrullen från värmen. Rör ner resterande ingredienser och rör ihop till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna i kylskåp i 2 timmar.
  7. Ta ut chokladbollssmeten och forma till 40 jämnstora chokladbollar. Lägg dem ovanpå kladdkakan.
  8. Smält chokladen till garneringen och ringla över chokladbollarna. Strö över kokos och låt stelna i kylskåp.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.