Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladbollar med brynt smör och espresso

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

20 st
  • 100 g smör, brynt
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4 msk kakao
  • 3-3,5 dl havregryn
  • 4 msk kall espresso
  • 1 dl rostad kokos
  • 0,5 dl kakao

Så här gör du

  1. Bryn smöret tills det doftar nötigt och kola och börjar få små bruna prickar i botten. Ställ att svalna en stund.
  2. Rör samman alla övriga ingredienser och häll i smöret. Blandningen ska bli fast men smöret stelnar i kylen så ställ den kallt i ca 1 timme.
  3. Ta ut och rulla små bollar, ca 3 cm stora, rulla dem sedan i kakao eller rostad kokos. Njut!