Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladbiskvier fyllda med saffranstryffel

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

30 biskvier

Biskvibottnar

  • 250 g mandelmassa
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 äggvita

Saffranstryffel

  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1 paket saffran
  • 300 g vit choklad
  • 25 g smör
  • 1 msk honung

Topping

  • 200 g mörk choklad
  • 1 msk smör till att doppa kakorna

Så här gör du

  1. Biskvibottnar: Sätt på ugnen på 180 grader. Riv mandelmassan fint och blanda samman med socker och äggvita till en slät, klumpfri massa.
  2. Fyll massan i en spritspåse av plast. Spritsa biskvier stora som enkronor.
  3. Grädda direkt i mitten av ugnen cirka 11-12 minuter.
  4. Saffranstryffel: Koka upp grädde med saffran, låt stå ett tag för att få fram bästa smak och färg.
  5. Hacka chokladen i mindre bitar. Värm upp grädden återigen, tillsammans med smör och honung. Häll den varma gräddblandningen över chokladen, rör tills den blivit slät och fin.
  6. Låt svalna, ställ sedan tryffeln kallt i kylskåp tills det går att fylla en plast-spritspåse med tryffeln. Tryffeln ska vara rumstempererad när den spritsas på kakorna. Lättast är att lägga spritspåsen med tryffel i kylen över natten och sedan ta fram i rumstemperatur någon timme före spritsning.
  7. Ställ biskvierna kallt i kylskåp någon timme alternativt i frysen.
  8. Smält mörk choklad i vattenbad tillsammans med smör. Doppa toppen av de kalla biskvierna i chokladen så att saffranstryffeln täcks och ställ dem svalt så att chokladen stelnar.