Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladbavaroise

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

7 portioner
  • 200 g mjölk (2,5 dl)
  • 200 g grädde 2,5 dl)
  • 130 g strösocker (1,5 dl)
  • 130 g äggula (7 - 8 st)
  • 4 gelatinblad
  • 500 g grädde – lösvispad (5 dl)
  • 200 g Mjölkchoklad
  • 150 g Mörkchoklad

Så här gör du

  1. Vispa upp 5 dl grädde lösvispad men inte rinnig. Lägg gelantinblad i kallt vatten.
  2. Ta hälften av strösockret och blanda det tillsammans med äggulorna i en bunke, resterande lägger du i en kastrull tillsammans med mjölk och grädde. Koka upp allt och häll det försiktigt över äggulorna medan du rör om.
  3. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen och på mellanvärme värmer du på allt medan du rör tills den når cirka 83 grader, den ska kräma till sig lite lätt. Bäst är att göra detta med termometer, men om ni inte har det . Rör runt och ta bort när den tjocknar.
  4. Häll över i en ren bunke, krama ur vattnet ur gelatinbladen och tillsätt, blanda runt ordentligt. Häll över sedan hälften av bavaroisen i en annan bunke, tillsätt hackad mjölkchoklad i den ena och i den andra mörkchoklad.
  5. Blanda tills den är slät och fin. Kyl bavariosen med mörk choklad genom att lägga bunken i en annan bunke med kallt vatten tills den är ljummen, när den är sval blandar du i häften av den vispade grädden och fyller dina glas till hälften. Stoppa in i frysen minst 1 timme, tills första lagret har satt sig. Under tiden kan du plasta den bunken med mjölkchoklad och låta grädden stå i kylen. När första lagret har satt sig blandar du i resterande grädde med mjölkchokladen häller du på den med mörk choklad. Låt stelna i frysen. Låt stå innan servering, pudra på kakao och servera. Desserten skall ätas kall men inte frysen.
1 kommentar om "Chokladbavaroise"
  • hho
    hho

    Står det inte lite fel i receptet? 200 gram grädde =2,5 dl men 500 gram grädde =5 dl