Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Choklad- och polkabrittle

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Den här brittlen med choklad och krossat polkagodis är lika rolig att ge bort som att få ha för sig själv. Lättlagad, god och vackert julig!

Recept ur ”Julgodis” av Lena Söderström (Semic). Boken hittar du bland annat på adlibris.

Ingredienser

1 brittle
  • 1 msk rapsolja
  • 3 dl strösocker
  • 100 choklad, ljus eller mörk
  • 4 msk krossat
  • polkagodis

Så här gör du

  1. Täck en plåt med bakplåtspapper och pensla papperet med rapsoljan.
  2. Smält sockret under oavbruten omrörning på medelstark värme i en liten släpplättpanna med höga kanter, cirka 20 centimeter i diameter. Öka värmen när sockret börjar kristalliseras, så att det smälter till en ljusbrun karamell.
  3. Häll genast massan på papperet och bred ut den. Låt kallna och stelna.
  4. Smält chokladen i ett vattenbad. Häll och bred ut chokladen över brittlen. Garnera med det krossade polkagodiset. Låt kallna och stelna.
  5. Bryt eller krossa i bitar.