Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Choklad- och nötmaränger

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

12 stycken
  • 3 äggvitor
  • 2 ,5 dl Strösocker
  • 0 ,5 dl Hasselnötsmjöl
  • 100 g Mörk choklad

Så här gör du

  1. Sätt på ugnen på 140 grader.
  2. Hacka chokladen och lägg i en bunke, smält försiktigt I mikron eller över ett vattenbad.
  3. Lägg äggvitorna tillsammans med strösockret i en metallbunke.
  4. Placera bunken över en kastrull med sjudande vatten. Vispa då och då tills smeten når en temperatur av 55-60 grader. Ta av bunken från det sjudande vattnet och vispa marängen ordentligt tills marängen är kall. Häll I hasselnötsmjöl och blanda runt försiktigt.
  5. Ringla på lite choklad och rör om ca 2 gånger så att marängen blir marmorerad.
  6. Klicka ut marängen med sked på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda marängerna i ca 5 minuter och sänk temperaturen till 100 grader. Fortsätt grädda i ca 40-45 minuter, marängen skall fortfarande vara lite seg i mitten, förvara torrt.