Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Choklad- och mandelkakor

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

24 stycken
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 3/4 dl lättströ eller sötströ
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 1/2 msk kakao
  • 1/2 dl kokosolja, mjuk
  • 2 ägg
  • 1/2 dl mandel
  • 25 g mörk choklad, sockerfri

Så här gör du

  1. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Vispa ihop de torra ingredienserna med kokosoljan och äggen.
  3. Hacka mandeln och chokladen, blanda ner i degen. Forma en rulle cirka 4 centimeter tjock och vira in i bakplåtspapper. Låt rullen ligga i frysen i 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 185 grader.
  5. Ta bort bakplåtspappret och skiva upp rullen med en vass kniv i ½ centimeter tjocka skivor.
  6. Lägg skivorna på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter tills kakorna börjar bli gyllenbruna i kanterna. Låt svalna på galler.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.