Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Choklad- och mandelkakor

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Baka läckra kakor med choklad och mandel. Grädda kakorna i mitten av ugnen tills de börjar bli gyllenbruna i kanterna.

Ingredienser

24 stycken
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 3/4 dl lättströ eller sötströ
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 1/2 msk kakao
  • 1/2 dl kokosolja, mjuk
  • 2 ägg
  • 1/2 dl mandel
  • 25 g mörk choklad, sockerfri

Så här gör du

  1. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Vispa ihop de torra ingredienserna med kokosoljan och äggen.
  3. Hacka mandeln och chokladen, blanda ner i degen. Forma en rulle cirka 4 centimeter tjock och vira in i bakplåtspapper. Låt rullen ligga i frysen i 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 185 grader.
  5. Ta bort bakplåtspappret och skiva upp rullen med en vass kniv i ½ centimeter tjocka skivor.
  6. Lägg skivorna på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter tills kakorna börjar bli gyllenbruna i kanterna. Låt svalna på galler.