Choklad- och lakritsfudge

Ingredienser
30 st
- 1-1 1/2 dl turkisk peppar
- 3 dl mjölk eller grädde
- 4 dl socker
- 3 msk ljus sirap
- 50 gram smör
- 2 msk kakao
Garnering
- strössel i blandade färger
Så här gör du
- Mixa turkisk peppar till ett pulver. Är du en lakritsälskare kan du mixa lite extra och sedan smaka av smeten när den kokat upp.
- Koka upp alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Rör ordentligt i början så att sockret löser sig innan smeten börjar koka, detta för att undvika att fudgen inte ska sockra sig senare. Smaka av och tillsätt eventuellt mer lakritspulver.
- Koka upp till 114-116 grader. Ta kastrullen från värmen. Har man ingen termometer, låt smeten koka tills den klarar av kulprovet. Droppa lite smet i ett glas vatten, kan du rulla en kula är den klar.
- Vispa fudgen tills den börjar svalna för att få den mer grynig och krämig. Jag brukar använda en elvisp.
- Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form cirka 20x20 cm. Dekorera med strössel.
- Skär bitar när fudgen svalnat något.

Du kanske även gillar
Populära recept