Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Choklad- och kokospaj

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Fyllig, underbart god chokladpaj med krispig botten och len fyllning. Serveras med lättvispad grädde och körsbär. En riktig favorit!

Ingredienser

10 portioner

Botten

  • 3 ½ dl mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 msk kokossocker
  • 1 krm salt
  • 40 g smör
  • 1 ägg
  • 2 msk kakao

Chokladfyllning

  • 250 g sockerfri mörk choklad, sötad med stevia
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kokosgrädde
  • 1 äggula
  • 2 msk smör, mjukt
  • 2 msk riven kokos

Till garnering

  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g körsbär
  • kakao

Så här gör du

  1. Botten: sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen med en elvisp.
  3. Fodra en pajform, cirka 23 centimeter i diameter.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 10–15 minuter.
  5. Chokladfyllning: hacka chokladen och lägg den i en skål.
  6. Koka upp grädden och kokosgrädden och häll över chokladen och rör tills all choklad smält.
  7. Rör i äggulan och smöret. Låt fyllningen svalna och häll upp den i pajskalet.
  8. Strö över kokosen och sätt in pajen i kylen tills den stelnat. Det tar 2–3 timmar.
  9. Garnering: vispa grädden. Forma ägg av grädden med en sked doppad i varmt vatten.
  10. Lägg på grädden och körsbären.
  11. Pudra över lite kakao.