Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Choklad- och kokosmuffins

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Fluffiga, drömgoda muffins bakade på mandel- och kokosmjöl. Toppa muffinsen med en chokladglasyr och strö över kokos.

Ingredienser

10 stycken

Choklad- och kokosmuffins

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3/4 dl kokosolja
  • 2 ägg
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 dl sötströ eller lättströ

Chokladglasyr

  • 75 g mörk choklad, sockerfri
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1 msk riven kokos

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Sätt ut pappersformar i en muffinsplåt (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga). Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, kakao, bakpulver och vaniljpulver i en skål.
  3. Smält kokosoljan.
  4. Vispa upp äggen.
  5. Vispa ihop den smälta kokosoljan, kokosmjölken och sötströ eller lättströ i en skål, vispa ner blandningen i de uppvispade äggen, vispa sist i de torra ingredienserna. Fördela smeten i formarna.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut muffinsen, låt de svalna och gör glasyren så länge.
  7. Hacka chokladen och lägg den i en skål.
  8. Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör tills chokladen smält, låt svalna något.
  9. Glasera muffinsen och strö över kokos.