Choklad och kaffe glasstårta

cookiesandsweets
Ingredienser
8 portioner
- 3 st äggvitor
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl mandel mald eller mandelmjöl
- 3 st äggulor
- 0,75 dl strösocker
- 1 dl kaffe brygd ljummet
- 3 dl vispgrädde
- 2 st dubbel Daim hackade i små bitar
Så här gör du
- Klä botten och sidorna på en rundform med löstagbara kanter. Sätt ugnen på 150º.
- Vispa ägvitorna till hård skum. Tillsätt socker lite i taget under fortsatt vispning. Vänd ner mandeln i marängen.
- Häll marängen i formen, slät till ytan. Grädda i nedersta delen av ugnen för ca 50-50 minuter.
- Låt marängen svalna medan du förbereder glassen.
- Finhacka Daim och blanda i kaffe. Vispa äggulor och socker. Vispa grädden för sig.
- Blanda allt och häll i formen över den svalna marängen. Ställ i frysen i minst 3 timmar eller tills den har blivit klar.
- Jag hade köpt även Daim kulor, små fina, som jag la på toppen som dekoration. Jag har endast gjort glasstårtan med Daim, kolakrokanten passar super bra i glassen och ihop med den sega mandelmarängen. Det ska väl fungera med annan typ av choklad, den man själv gillar.
- Låt glasstårtan vila i rumstemperatur ca 30 minuter innan servering.

Du kanske även gillar
Populära recept