Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Choklad och kaffe glasstårta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • 3 st äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl mandel mald eller mandelmjöl
  • 3 st äggulor
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 dl kaffe brygd ljummet
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 st dubbel Daim hackade i små bitar

Så här gör du

  1. Klä botten och sidorna på en rundform med löstagbara kanter. Sätt ugnen på 150º.
  2. Vispa ägvitorna till hård skum. Tillsätt socker lite i taget under fortsatt vispning. Vänd ner mandeln i marängen.
  3. Häll marängen i formen, slät till ytan. Grädda i nedersta delen av ugnen för ca 50-50 minuter.
  4. Låt marängen svalna medan du förbereder glassen.
  5. Finhacka Daim och blanda i kaffe. Vispa äggulor och socker. Vispa grädden för sig.
  6. Blanda allt och häll i formen över den svalna marängen. Ställ i frysen i minst 3 timmar eller tills den har blivit klar.
  7. Jag hade köpt även Daim kulor, små fina, som jag la på toppen som dekoration. Jag har endast gjort glasstårtan med Daim, kolakrokanten passar super bra i glassen och ihop med den sega mandelmarängen. Det ska väl fungera med annan typ av choklad, den man själv gillar.
  8. Låt glasstårtan vila i rumstemperatur ca 30 minuter innan servering.