Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Choklad- och hasselnötskakor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Servera gärna kakorna tillsammans med ett glas ”LCHF-mjölk”, 1 del grädde och 2 delar kallt vatten.

Ingredienser

20 stycken
  • 2 1/2 dl hasselnötsmjöl
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 3/4 dl lättströ eller sötströ
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 4 msk kokosolja
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl hasselnötter
  • 75 g mörk choklad, sockerfri

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 185 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser.
  3. Smält kokosoljan i en kastrull på svag värme.
  4. Vispa ihop de torra ingredienserna med kokosoljan och äggen.
  5. Hacka hasselnötterna och chokladen, blanda ner det i kakdegen. Forma bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper, platta till dem lite med handen.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter. Låt svalna på plåten.