Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Choklad- och hasselnötskakor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

20 stycken
  • 2 1/2 dl hasselnötsmjöl
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 3/4 dl lättströ eller sötströ
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 4 msk kokosolja
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl hasselnötter
  • 75 g mörk choklad, sockerfri

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 185 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser.
  3. Smält kokosoljan i en kastrull på svag värme.
  4. Vispa ihop de torra ingredienserna med kokosoljan och äggen.
  5. Hacka hasselnötterna och chokladen, blanda ner det i kakdegen. Forma bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper, platta till dem lite med handen.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter. Låt svalna på plåten.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.