Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Choklad med mandel & russin

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 100 g mandel
  • 50 g russin + 3 msk grand marnier, apelsinlikör eller dylikt
  • 200 g mjuk nougat
  • 2-3 msk honung alternativt apelsinhonung
  • 200 g smält mörk choklad, cirka 64 % kakao

Så här gör du

  1. Rosta mandlar, låt dem svalna och hacka grovt. Låt russin dra i en skål med likören. Smält nougat och honung på mycket låg värme och vänd i mandlarna och russinen.
  2. Smält chokladen på mycket låg värme och pensla ut ungefär hälften i en liten form (cirka 25 x15 centimeter) klädd med bakplåtspapper.
  3. Bred ut nougaten över chokladen och låt stelna helt innan ytterligare ett lager av den återstående chokladen penslas på. Placera formen svalt.
  4. Skär konfekten i rektangulära bitar när det är dags att servera.