Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Choklad- & godisbars

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Kaka med choklad och godis som du bryter i bitar vid servering. Finast blir godiset om du använder marsipanöverdragna godisägg i olika färger till topping. Passar för många!

Ingredienser

12 bitar
  • 3–4 dl mini påskäggodis
  • 1 Snickers
  • 300 g mörk choklad, hackad eller chokladknappar
  • 75 g vit choklad, hackad eller chokladknappar
  • 3 msk strössel

Så här gör du

  1. Hacka miniäggen grovt, spara gärna några hela ägg.
  2. Skär Snickers i tunna skivor.
  3. Smält den mörka och den vita chokladen, var för sig, enligt anvisning på förpackningen.
  4. Lägg ett ark bakplåtspapper på en plåt.
  5. Häll ut mörkchokladen i mitten på papperet och bred ut den till en kaka, cirka 20 × 30 centimeter. Ringla den vita chokladen över den mörka chokladen. Toppa med strössel, snickerskivor och äggen. Låt kallna i rumstemperatur och ställ kallt till serveringen i minst 1 timme.
  6. Bryt kakan i bitar.