Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chocolate mocca swirl cake

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En saftig kaka med smak av kaffe och choklad, perfekt till eftermiddagsfikat.

Ingredienser

1 kaka
  • 2 ägg
  • 150 g smör, smält och svalnat
  • 3 dl råsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 80 g smält choklad
  • 0,5 dl kall espresso eller kaffe
  • 1 tsk bakpulver
  • en nypa salt

Så här gör du

  1. Vispa ägg och råsocker pösigt. Tillsätt smöret och vispa lite till. Tillsätt yoghurten och rör om.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner i äggsmeten.
  3. Blanda den kalla espresson/kaffet med den smälta chokladen och häll över i smeten. OBS rör endast runt lite lätt för att skapa swirlmönster.
  4. Häll över i en rund form som är smörad och strödd med en blandning av råsocker och malet kaffe. OBS rör ej om.
  5. Grädda i 175 grader i ca 40 min. Känn med provsticka, när kakan är klar ska den vara fuktig men ingen smet ska fastna på stickan. Låt svalna i formen.
1 kommentar om "Chocolate mocca swirl cake"