Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chocolate fudge poptarts

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Sedan den dagen jag för första gången såg en poptart på pinterest så har jag velat göra en själv. Att äta med händerna är för vissa något man inte gör. Men jag gillar det. Jag menar känslan av att tillexempel äta en hamburgare med bestick eller med händerna är ganska stor, visst?
Så hur bra tror ni jag tyckte det var att jag kunde äta en paj fylld med choklad med händerna?! –> UNDERBART, såklart! Om ni vill se mer gå gärna in på www.aliciaskokbok.se.

Ingredienser

6 stycken

Chokladfudge

  • 2 msk Kakao
  • 2,5 msk Farinsocker
  • 0,75 dl Mjölk
  • En nypa salt
  • 85 g Mjölkchoklad
  • 1 msk Smör
  • 1 tsk Vaniljsocker

Pajskal

  • 4 dl Mjöl
  • 1,5 msk Kakao
  • 0,5 msk Socker
  • En nypa salt
  • 75 g Kallt smör delat i kuber
  • 1-1,5 dl Iskallt vatten

Frosting

  • 2 dl Florsocker
  • 0,5 msk Vaniljsocker
  • 1 msk Kakao
  • 3 msk Vatten
  • 30 g Mjölkchoklad

Så här gör du

  1. Chokladfudge: Blanda kakao, socker, salt, mjölk och hälften av mjölkchokladen i en kastrull. Låt det precis koka upp och rör om hela tiden tills choklad har smält. Sänk värmen och låt det sedan sjuda i cirka 5 minuter. Ta därefter bort kastrullen från plattan och rör ner resten av mjölkchokladen, smöret och vaniljen. Rör om tills allt är väl blandat. Ställ åt sidan och låt det svalna medans du börjar med degen.
  2. Pajskal: Sätt ugnen på 200 grader. I en bunke blanda ner mjöl, kakao, socker och salt. Lägg ner smöret och fördela ut smöret med hjälp av fingrarna i mjölet. Häll därefter på det iskalla vattnet lite i taget och knåda tills det blir en deg. Den här degen kan lätt kännas lite "smulig" och därför kan vattenmängden variera på hur mycket du behöver. Men den ska ej vara kladdig utan degen ska precis gå ihop. Lägg degen på ett bakplåtspapper och lägg ett annat bakplåtspapper ovanpå. Kavla ut degen så att den är ungefär 3 mm tjock. Skär ut 10x10 cm kvadrater i degen. Lägg ungefär 1 msk av chokladfudge fyllningen på ena halvan av degbiten. Vik därefter över andra halvan och förslut den med hjälp av att trycka ner baksidan av en gaffel mot degens kanter. Hela vägen runt om. Upprepa med alla degbitarna (jag fick en del "svinn" över och fick kavla om ett par gånger). Jag fick ut 6 stycken poptarts av degen. Lägg sedan poptartsen på en bakplåtsklädd plåt och sätt in i ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och låt de svalna.
  3. Frosting: Smält chokladen. Vispa florsocker, vanilj, kakao och vatten i en bunke med en elvisp. Vispa i cirka 5 minuter. Häll därefter ner den smälta chokladen och vispa lite till. Om den är för tjock är det bara att späda med mer vatten.
  4. GARNERA DINA POPTARTS SÅ HÄR: När poptartsen har svalnat helt är det dags att toppa dem med frosting. Häll ett lager av frostingen över poptartsen och låt de vara i cirka 5 minuter innan du garnerar med valfritt strössel eller pärlsocker. Jag ringlade lite av chokladfudgen över frostingen eftersom jag fick lite över. Men det är helt valfritt hur du vill garnera dem.