Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chocolate chip cupcakes med kakdegsfrosting

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Dessa cupcakes är supergoda och söta, i dubbel bemärkelse. Gör egna små gravstenar eller skriv ut färdiga från nätet. Fäst en tandpetare på baksidan av varje och stick ner i cupcakesen.

Ingredienser

20 stycken
  • 300 g Mjukt smör
  • 3,5 dl Farinsocker
  • 4 st Stora ägg (rumstempererade)
  • 6,5 dl Vetemjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Bikarbonat
  • en nypa salt
  • 2,5 dl Mjölk (rumstempererad)
  • 2 tsk Vaniljextrakt
  • 2,5 dl Chokladknappar

Kakdegsfrosting:

  • 200 g Smör (rumstempererat)
  • 1 dl Farinsocker
  • 5 dl Florsocker
  • 0,5 dl Vetemjöl
  • 0,5 tsk Salt
  • 2 msk Mjölk
  • 2 tsk Vaniljextrakt

Till garnering:

  • 300 g Snickers eller Twix

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa rumsvarmt smör, farinsocker och vaniljextrakt riktigt fluffigt i cirka 3 minuter.
  2. Vispa ner äggen i smeten, ett i taget.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt och vänd försiktigt ner det i smeten samtidigt som du häller i mjölken lite i taget.
  4. Blanda i chokladknappar.
  5. Placera ut pappersformar i två muffinsplåtar och fyll formarna till 2/3 med smet.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 18-20 minuter. Låt svalna.
  7. Frosting: Vispa rumsvarmt smör med socker tills det blir krämigt.
  8. Vispa i florsocker.
  9. Blanda i vetemjöl, salt, mjölk och vaniljextrakt. Vispa ordentligt.
  10. Bred frostingen på cupcakesen och dekorera med hackad snickers och twix och gravstenar i papper.