Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chocolate chip cookies

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Läsarrecept från MADELEINE ÅBERG, 18 år, Sundsvall. ”Dessa kakor är härligt segmjuka i mitten och är i kanterna krispiga. Kakorna är dessutom fullproppade med smarriga chokladpellets.”

Ingredienser

24 kakor
  • 125 g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 ägg
  • 2 msk ljus sirap
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 nypa salt
  • 125 g chokladpellets, gärna mörka

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175 grader. Vispa smör, strösocker, farinsocker och vaniljextrakt mjukt och luftigt.
  2. Vispa sönder ägget och tillsätt ägg samt sirap och vispa.
  3. Blanda de torra ingredienserna, mjöl, bikarbonat och salt. Blanda sen ner i smörsmeten tills du har en kladdig deg.
  4. Rör ner chokladpellets.
  5. Kyl degen, gärna över natten.
  6. Värm ugnen till 175 grader. Rulla till bollar (á 25g) och lägg dem på en plåtar klädda med bakplåtspapper. Platta till bollarna. Lägg dem glest då kakorna flyter ut, nio på en plåt är lagom.
  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 12–15 minuter. Låt svalna eller ät kakorna ljumma med ett glas mjölk.