Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Choco banana bröd

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

20 bitar
  • 3 st bananer övermogna
  • 1,75 dl brunt socker
  • 1 st ägg stort
  • 110 g smör smält
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao pulver
  • 2 dl choklad linser eller hackad choklad
  • 1 dl choklad linser till dekor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175º. Smöra och mjöla en formbröd långpanna. Jag brukar klä formen med bakplåtspapper istället.
  2. I en skål mosa bananerna till en jämn smet. Blanda i sockret och vispa fluffigt.
  3. Häll i ägget, smöret, salt och vaniljsocker. Vispa jämt.
  4. Sikta i smeten mjölet blandat med kakao, bikarbonat och ev bakpulver. Vänd med en träsked tills allt är blandat. Vänd även i 2 dl choklad linser.
  5. Häll smeten i formen och jämna till ytan lite. Strö över chokladen till dekor.
  6. Grädda i nedersta delen av ugnen för ca 50-60 minuter. Nu måste jag erkänna att jag tappade bort tiden. Det viktigaste är trots allt att kakan är färdigt när man gör tandpetartestet ( tandpetaren ska komma ut torr ur kakan ).
  7. Låt kakan kallna i formen övertäckt med en kökshanduk. Skär i lagom stora skivor och servera. Kakan håller flera dagar men se till att du slår in den i plast eller aluminiumfolie.
3 kommentarer om "Choco banana bröd"
  • KatIWe
    KatIWe

    Superlätt att göra och blev sååå god och fuktig och chokladig! I varmluftsugn blev ”brödet” klart på ca 45 min.