Choco banana bröd

cookiesandsweets
Ingredienser
20 bitar
- 3 st bananer övermogna
- 1,75 dl brunt socker
- 1 st ägg stort
- 110 g smör smält
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk bakpulver
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 dl kakao pulver
- 2 dl choklad linser eller hackad choklad
- 1 dl choklad linser till dekor
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175º. Smöra och mjöla en formbröd långpanna. Jag brukar klä formen med bakplåtspapper istället.
- I en skål mosa bananerna till en jämn smet. Blanda i sockret och vispa fluffigt.
- Häll i ägget, smöret, salt och vaniljsocker. Vispa jämt.
- Sikta i smeten mjölet blandat med kakao, bikarbonat och ev bakpulver. Vänd med en träsked tills allt är blandat. Vänd även i 2 dl choklad linser.
- Häll smeten i formen och jämna till ytan lite. Strö över chokladen till dekor.
- Grädda i nedersta delen av ugnen för ca 50-60 minuter. Nu måste jag erkänna att jag tappade bort tiden. Det viktigaste är trots allt att kakan är färdigt när man gör tandpetartestet ( tandpetaren ska komma ut torr ur kakan ).
- Låt kakan kallna i formen övertäckt med en kökshanduk. Skär i lagom stora skivor och servera. Kakan håller flera dagar men se till att du slår in den i plast eller aluminiumfolie.
3 kommentarer om "Choco banana bröd"

Du kanske även gillar
Populära recept
KatIWe
Superlätt att göra och blev sååå god och fuktig och chokladig! I varmluftsugn blev ”brödet” klart på ca 45 min.
Mitt Kök
Vad roligt! Ser ju supergott ut 🙂 /Stina, webbredaktör Mitt Kök.
cookiesandsweetsbysimona
Super kul att du tyckte det. Jag och mina barn älskar detta bröd. Som du säjer mycket smak och så saftig. Kram Simona