Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladbollsrulltårta – recept

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar
  • 1 chokladrulltårta, se separat grundrecept i länken ovan

Fyllning

  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 msk starkt kallt kaffe, t ex espresso
  • 2 msk kakaopulver
  • 2 dl kokosflingor + extra till garnering
  • 1 dl havregryn

Glasyr

  • 1 1/2 dl florsocker
  • 2 msk kakaopulver
  • 1 msk rumstempererat smör
  • 1 1/2 msk starkt varmt kaffe

Extra garnering

  • jordgubbar

Så här gör du

  1. Gör chokladrulltårtan (kakan) enligt grundreceptet. Rulla ihop kakan tillsammans med papperet (från kortsidan) och låt kallna, ca 1 timme.
  2. Vispa ihop smör och florsocker ca 3 minuter, använd elvisp. Vispa i gulan och kaffet. Sikta ner kakaopulver och vispa ihop. Blanda i 1 dl av kokosflingorna.
  3. Rulla ut kakan och ta bort papperet. Bred fyllningen på kakan, spara 1 dl fyllning till garnering, och rulla ihop från kortsidan. Låt rullen ligga med skarven ner och vila i kylskåp ca 1 timme.
  4. Blanda den sparade fyllningen med resten av kokosflingorna och havregryn till chokladbollsdeg. Forma ca 8 små bollar och rulla dem i kokosflingor.
  5. Blanda ihop ingredienserna till glasyren och ringla den över rulltårtan. Garnera med kokosbollarna och jordgubbarna.