Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chimichurri med vitlök och persilja

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat

Ingredienser

1 sats

  • 1 knippe bladpersilja
  • 8 st vitlöksklyftor
  • 3 tsk finhackad lök
  • 5 tsk vitvinsvinäger
  • 5 tsk vatten
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2,5 dl olivolja

Så här gör du

  1. Hacka persiljan lätt och lägg den sedan i en matberedare och mixa lite lätt.
  2. Ha i alla ingredienser utom oljan och mixa lite till.
  3. Häll sedan i oljan sakta och mixa ordentligt, röran ska dock inte bli slät. Det kan hända att du måste ha i mer olja beroende på persiljans mängd och konsistens. Men det är bara att reglera efterhand.