Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chilistekt biff med thaibasilika

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 45 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g flankstek
  • 2 msk thailändsk eller japansk soja
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 gul lök
  • 2 röda spetspaprikor
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 röda chilifrukter (fler för mer hetta)
  • 1 stor bunt thaibasilika (gärna från asiatisk livsmedelsbutik)
  • neutral rapsolja till stekning
  • ½ dl ostronsås
  • 2 msk farinsocker
  • ½ lime färskpressad saft från

Så här gör du

  1. Skär flanksteken i tunna skivor över fibrerna. Blanda soja och majsstärkelse i en bunke. Lägg i köttet och blanda väl.
  2. Skala och skär löken i tunna båtar och paprika i långa strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Skiva chili tunt och plocka basilikablad.
  3. Hetta upp en stor stekpanna eller wok med lite olja tills den börjar ryka. Stek köttet i 1 minut tills det får färg runtom. Lägg över på en tallrik och ställ vid spisen.
  4. Hetta upp mer olja tills det ryker och fräs sedan lök, vitlök, paprika och hälften av chilin i cirka 2 minuter. Lägg tillbaka köttet i pannan, tillsätt basilikablad och låt fräsa ihop.
  5. Häll över ostronsås. Strö över socker och pressa över lime. Vänd runt och servera genast med nykokt jasminris. Toppa med kvarvarande chili och basilika.