Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chilipasta med lime- och vitlöks­marinerade räkor

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

En het pastarätt med rena, enkla och goda smaker! Chili, räkor och spenat blir en god sås till linguinin. Smaksätt också med lime och vitlök för lite extra sting.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g linguini
  • 1/2 dl olivolja
  • saft av 2-3 limefrukter + skalet av 1
  • 1 finhackad röd chilifrukt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk, hackad koriander
  • 1 kg färska räkor
  • 150 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Blanda ihop olivolja, limeskal och -saft, hackad chilifrukt, pressad vitlök och hackad koriander i en skål och rör om.
  2. Skala räkorna och lägg dem i skålen. Ställ att dra en stund.
  3. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  4. Skölj spenaten. Hetta upp en stekpanna. Ta upp räkorna ur marinaden och fräs dem hastigt tillsammans med spenaten i lite olivolja. Blanda ner detta i pastan tillsammans med marinaden. Tillsätt eventuellt mer olivolja.
  5. Smaka av med flingsalt och svart­peppar.